Nuffnang Top

Sunday, August 22, 2010

Wanna Be A Nike Designer?

Beberapa hari yang lepas. Kawan aku, Encik Naqib Putra tag aku dekat pic dalam facebook dia. Lalu ternampak lah boot dengan jersi Manchester United bertatahkan nama beliau. Naik hairan aku. Panas ada puunnnn. Iri hati. Lalu beliau pun mencadangkan website ini puuuunn.

Memang style. Pengguna boleh mengubah-suai atau dalam bahasa inggerisnya design pelbagai aksesori dari boot bola sehingga kepada beg sukan. Cool ey lads? Ya?

Okay. Kita ambil contoh untuk design boot bola dan jersi:

  • Highlight button men's dan pilih soccer. Dalam tuu ada banyak pilihan boot dan jersi untuk anda pilih. Ada juga yang mengikut negara dan kelab. Tapi tak semua ada. Mungkin yang ada ini, yang hanya di taja oleh Nike.
  • Lepas tuu boleh lah start design mengikut citarasa dan nafsu masing-masing. Boleh ubah dia punya Base, Lace, Lace Shroud, Swoosh dan Graphic. Anda boleh letak logo club atau negara dan juga nama dan nombor yang di hajati. Lepas to Save as Wallpaper. All right mate? Ya?

Jangan korang click dekat CART sudah laa ye. Nanti korang sudah dikira membeli apa yang korang design tuu. Tunggu lah 4 minggu. Lepas tuu korang kena bayar barang tuu. Haha. Sebab tujuan utama website ni adalah untuk mempromosi tempahan untuk team atau puuunn club. Jadi customer boleh buat yang custom made punya untuk team mereka.

Well. Inilah hasilnya. Tak banyak puunn yang aku ubah puuun. Cuma nama dan nombor tuu je yang penting. Kena ubah. Haha.








p/s: Tak mampu nak beli, dapat design je puun jadi lah ye dok?

10 comments:

azrinaanuwi said...

Terima kasih kerana memberi link. Bagus betul post kali ni. Sangat membantu. Ai dapat menganyam jersey akhirnya. HAHAHA.

Okay2. Ni serious. Thanks wehh!

top_ace7 said...

welcome ! promote lah blog saya dekat kawan2 awak sekali ye. HAHA.

Anonymous said...

nea penah wat dulu..assignment e-commerce..hehe... :)

top_ace7 said...

ehh. nea. tak tau plak nea baca blog acid.

Neary said...

tgk jea nea mcm lost contact ngn acid kn..but i always remember u okay.. ;)

acid cmne skrg??

top_ace7 said...

thanks nea. kalau ye pon, nak contact balik, baik guna handphone. haha.

acid okay je.

Anonymous said...

hahaha...nk tgu acid msg die..hurm..berkurun..hehe..at least nea wish acid slamat berpuasa tau..hahaha...

top_ace7 said...

ohh. nak tunggu acid msg dia je laa ye. aritu orang msg, di tak reply pon. tuu yg dh mls nk msg.

Anonymous said...

mara nea yea?

top_ace7 said...

mana marah. kalau marah pon, apa guna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...