Nuffnang Top

Friday, June 19, 2009

Atok siapa yang lebih kuat?

Tiga sekawan berusia 5 tahun, masing-masing bercerita tentang kehebatan datuk mereka.

Eman: Datuk aku kuat.. kalau bertanding silat, tak pernah kalah.

Emon: Datuk aku lagi kuat.. dia pernah tumbangkan seekor kerbau yang tengah mengamuk.

Eman: Datuk kau kuat tak emin?

Emin: Aku rasa datuk aku lagi kuat daripada atuk kau orang berdua. dah 20 tahun dia tinggal di dalam tanah, sampai sekarang tak keluar-keluar lagi.

Eman: .......

Emon: .......

p/s: .......

Wednesday, June 10, 2009

Company Of Heroes: Tales of Valor Tournament @ TBun Aman Suria

6 Jun 2009: Kitorang masuk tournament Company of Heroes dekat TBun Aman Suria dkat Kelana Jaya. Bukan apa. Saja2. Nak try tgk kemampuan kitorang (sebenarnya dah bosan main member2 jek). Sekali dtg masa hari tournament tuu, ada 6 team je yg join sbb ni mini tournament, usha2 sikit team yg join, PERGHH ! sekali ada team wakil Malaysia daa. Tapi diorang main game battlefield tak silap aku sbb dekat jaket diorang bertulis Malaysian Battlefield Team. Yang lain semua team cm agak power lah jgk.

Ada jgk org yg agak berumur yg main. Siap ada amoi yg cun dgn bf die main. Amoi tuu punya dedicate utk main game tuu sampaikan beliau menghentak phone beliau (iaitu Nokia E71. LOL) kerana asyik berbunyi ketika beliau sedang main game. Kitorang main 1 game menang dan 1 game kalah, dan automatically tersingkir awal sbb tak ramai team yg join. Main format knockout.

So far, bagus laa kitorang join tournament ni. Sbb kitorang dapat jumpa kawan gamer baru, cari pengalaman, cari opponent baru dan uji kebolehan kitorang.



Priest self-propelled artilerry in action

FISE Futsal Tournament @ XTreme Park


27 Mei 2009: Lah. Ada tournament futsal esok? Camne aku nak cari budak. Dah laa majoriti bdk2 TSE semua hanya tahu compile dan run program Java dan main game dota. Nasib baik ada sesetengahnye yg boleh menendang bola. Keeper pulak takde. Celah mana nak cari. Nasib baik Adi a.k.a Dida menyukarelakan diri utk membantu team TSE (walaupon beliau berasal dr puak TCN). Hasrat baik beliau di tohmah oleh segelintir masyarakat yg memandang sinis jasa beliau dan menuduh kami merasuah beliau. Hasrat kami baik kerana beliau tidak akan dapat bermain 1st team kerana mereka sudah mempunyai seorang lg goal keeper. Drpd mensiakan bakat terpendam beliau (dan merugikan yuran penyertaan beliau) alangkah lebih baik dia tolong team kitorang kan.



Rakan2 dr TCN sugguh cemburu dgn kehadiran pom-pom girl dr TSE yg di wakili oleh rakan2 dr TSE (kami tak suruh mereka jd pom-pom girl okeh). Almaklumlah. Tiada perempuan yg berminat nk masuk course Networking. Banyak cable dan port. Pening katanye. Encik leeming yg ketagihan sorakan dr pom-pom girl cuba menarik perhatian dgn berpura2 cedera. Bagus gk idea die. Ramai yg simpati terhadapnye. God job lads ! LOL.



Namun, tahniah di ucapkan kepada team TCN kerana mereka mendapat tempat kedua dan mendapat air strawberry sebagai hadiah. Dapat gk aku rase air strawberry tuu walaupun mereka memberi air tersebut dgn nada sinis dan perlian yg tidak kurang pedasnye daripada menu baru dr KFC iaitu Spicy Hot Chicken.



Walaupon kami tak menang tapi ok lah, dapat gak team yg di susun last minit. Team yg sebenar tidak di turunkan pada hari tersebut dgn alasan demam panas lah, tiada duitlah, assignment lah dan bermacam2 lagi lah. Dan di bawah ini adalah sekitar acara tersebut berlangsung:





p/s: Dah lama tak main futsal. Haih~~

Tuesday, June 9, 2009

Skytrex Adventure

24hb Mei hari tu, saya dan kawan2 saya menyahut cabaran utk meredah hutan belantara di Bukit Cahaya Seri Alam, Shah Alam. Cabaran ini bukannye calang2 cabaran. Anda perlu meredah halangan, menaiki fying fox dan melalui titi yg bahaya 100 meter dr atas tanah. tinggi woo.


Meskipun bdk2 TCN mengecop bdk2 TSE sebagai chicken dan memperlekehkan bdk2 TSE, namun bdk2 TSE menghantar saya utk meredah benda2 gila. gila. gila. ini (ala2 lagu top hits billboard - geli mat). Byk course2 dan halangan yg perlu di lalui di skytrex adventure ini. Tetapi yg paling kami gemari ialah course flying foxnye. Layan dow. Siyes. Anda boleh melihat sekitar hutan di hutan ini semasa anda berada di atas 100 meter dari paras kaki hutan. Is that cool or what?

video


video

Bagi sesiapa yg ada fobia terhadap ketinggian dan kegayatan, di haruskan mencuba kegiatan ini kerana ia dapat menghilangkan rasa fobia anda itu. Dan anda juga dapat melihat keindahan alam ciptaan Allah. Cantik woo. Siyes. Nak masuk harga die rm35.







p/s: Kitorang ade plan nak pergi lg. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...