Nuffnang Top

Wednesday, December 15, 2010

Iklan Komersial Terbaik Sepanjang Zaman - Volume 1

Hey. Korang mesti selalu tengok TV kan. Kalau tak pernah tipu lah kan. Kalau TV tuu tak on pun, korang masih "tengok" atau pandang TV tuu kan? Hahahaha. Macam biaso. Kalau dah tengok TV mesti ada selingan iklan komersial untuk market produk, pengumuman dan etc. etc. Dan ini adalah top 5 iklan sepanjang zaman pilihan aku. Memang terbaik dari ladang Clark Kent dekat Smallville. Mari kita seksikan !


Tempat kelima:



Petronas memang pandai buat iklan tentang kenegaraan. Dan iklan ni memang best. Penuh mesej walaupun klip video hanya 2:01 minit. Aku ingat lagi, masa ni budak-budak hip-hop tengah naik. Semua nak dress up ala-ala hip-hop sampai sanggup pakai sweater tebal-tebal masa tengah hari, sanggup nak tunjuk ke-hip-hop-an mereka walau ketiak basah. Tag line iklan ini ialah "The world is changing, but we will always be proud of who we are" menunjukkan bahawa, walau dunia berubah, adat dan budaya kita, tidak patut kita lupakan.


Tempat keempat:



Kali ni iklan Maxis yang collaborate dengan Formula Satu Lotus Racing. Iklan ni simple je. Pasal budak-budak berangan bawa kereta racing. Aku mula-mula tengok dah ghairah sebab awal sekali guna suara budak-budak konon macam tengah drive F1, last sekali dengar bunyi F1 betul-betul. Macam cool gila. Cikgu aku pernah cakap, Mat Jenin tuu bagus sebenarnya, setiap cita-cita perlu di sertakan dengan keinginan dan mimpi. Tapi silap Mat Jenin ialah beliau pemalas sungguh dan hanya ingin bermimpi dan malas nak berusaha.


Tempat ketiga:



Okay. Iklan ni sangat sedih. Iklan dari Petronas lagi. Kita bila makin membesar tua, kita sering lupa dengan kisah-kisah lama dan kita sering mengambil enteng benda-benda kecil di sekeliling kita ataupun orang putih kata take for granted. If we take count of the small things around us maybe we could appreciate life more.


Tempat kedua:



"Kelapa dan orked bagus untuk rambut" Hahahahaha. Iklan ini kelakar sungguh sebab mana ada rambut dread lock diorang nak basuh. Confirm kepam lah kan. Lagi satu diorang masukkan style cakap ala-ala rasta sikit. Macam style gila. Hahahaha. "Saya mencari shampuuuuuuu". Wakaka.


Tempat pertama:

*Jeng jeng jeng*



Hahahahahahahahahahahahahaha. Aku hanya mampu tergelak. Tak tau nak ulas apa. Kalau betul lah pakai Gatsby Facial Wash ni boleh jadi sebijik macam Takuya Kimura, memang ramai lah muka dekat IC semua sama. How on earth does a facial wash product make u grow your hair too? HAHAHAHA.







p/s: You will overcome the death of your master and carry on his legacy.

2 comments:

azLina z. said...

Kau bukan hip-hop jugak ke dulu ? Hahahaha.

top_ace7 said...

ehh. aku cuma terpengaruh dengan seluar baggy sahaja. kah kah kah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...